O nama

Tvrtka METAL osnovana je 1978. godine pod prvim nazivom "METAL BUKAL", njezin osnivač je vrsni majstor Stjepan Bukal s onda već bogatim iskustvom u radu s metalima u tvrtci Univerzal u Zagrebu. Tvrtka METAL BUKAL započela je s radom u maloj radioni u Zagrebu.
1981. godine Stjepan Bukal seli tvrtku "METAL BUKAL" na mjesto gdje se do današnjih dana pogon nalazi, u malo mjesto u Međimurskoj županiji naziva Donji Hrašćan. S godinama se radiona pretrvorila u današnji veliki kompleks s radionama, skladištem materijala, proizvoda, poslovnim uredima i prostorijama.

Poslovanje tvrtke METAL od prvih je dana postojanja sakupljalo velik broj zadovoljnih klijenata i to s područja cijele Jugoslavije. Tvrtka METAL bila je posebna iz aspekta jer su prvi na ovom teritorijalnom području omogućavali da se vrši izrada gibljivih cijevi za radne strojeve, vozila i sl.
Svoje poslove obavljali su preko obrtnih zadruga te su se probijali na tržišta drugih teritorija (Murska Sobota, Ormož i dr. dijelovi).

Ova obiteljska radionica omogućila je mnogim učenicima tokarskih i sličnih zanimanja da svoje znanje steknu upravo u našim radionama učeći od vrsnih majstora ove struke. Desetak polaznika praktične nastave kroz godine rada tvrtke METAL postali su stalni djelatnici tvrtke METAL

Kako je posao svojim tokom napredovao, 2005. godine došlo je do potrebe otvaranja još jedne radione, izdvojenog pogona u Gradu Čakovcu na adresi Putjane 110 u kojoj i danas možete dobiti sve potrebne informacije o proizvodima i našim uslugama. Godine 2007. tvrtku METAL BUKAL preuzima Dražen Kolarić, suprug kćerke Bukal Stjepana i naziv tvrtke postaje samo METAL, no poslovanje se u potpunosti nastavlja korijenima iz 1978. godine i uspješno traje i današnjih dana.

Tvrtka METAL danas se bavi izradom svih vrsta gibljivih cijevi (lajtunga) za hidrauliku, zrak, gorivo, plin, vodu, paru i to za:
  • cestovna vozila
  • građevinske strojeve
  • poljoprivredne strojeve
  • industrijska postrojenja
  • kućanske aparate
Na zalihi posjedujemo cca 250 vrsta priključaka, tako da Vaš zahtjev može biti uvijek brzi i kvalitetno izrađen kako bi opravdali Vaše povjerenje.
© www.metal-cijevi.hr Saldo PLUS 2010